Erik Solheim: Frp leker klimapolitikk

Publisert: 9. juli 2009 kl 09.54
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

- Finnerlønn til den nordmann som har sett Siv Jensen se inn i et TV-kamera og si at Frp tar klimaforandringene på alvor. Frp har ennå ikke offentlig erkjent at global oppvarming er menneskeskapt, sier Solheim til NTB.

Solheim er en av svært få politikere fra andre partier enn Arbeiderpartiet som er blitt beæret med en invitasjon til AUFs årlige sommerleir opp gjennom årene.

Han innledet talen sin på Utøya med å sammenligne klimakrisen med avskaffelsen av slaveriet.

Største utfordring

- Klimakrisen er vår tids største utfordring. Ingen vil om 20 år spørre om folk i 2009 gikk med hijab. De vil spør hva gjorde dere for klimakrisen, mener Solheim.

Ketil-Solvik Olsen (Frp) beskyldte Solheim for å overdramatisere klimaforandringene i en debatt i politisk kvarter i NRK dagen før. Han mente også at Solheim sprer usannheter om Frp sin klimapolitikk.

Solheim på sin side er bekymret, fordi han mener Frp bruker klimapolitikken til å vinne velgere, nå 66 dager før valget.

Saken fortsetter under annonsen

- Per Sandberg har jo sagt han vil vinne velgere ved å skape tvil om klimatrusselen, sier en bekymret Solheim.

Bekymret

Miljøministeren er bekymret for det blågrå alternativet der han mener «nyegoismen» rår.

- Høyresiden driver en farlig politikk, der mer til meg er viktigst. Kultur, klima, et flerkulturelt samfunn og alt det vi holder kjært blir lagt mindre vekt på, sa Solheim til ungdommen på Utøya.

Han oppfordret ungdommen til å mobilisere fram mot valget, og til å være stolte over Norge.

- Norge er det beste landet gud skaperen har sett. Altfor mange sutrer over alt de ikke synes er bra nok. Når sønnen min er i sutrehumør kaller jeg ham bare for Siv, sier Solheim.

(©NTB)