Drapsdømte forelesere på BI

Publisert: 4. januar 2010 kl 07.58
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Gottschalks ønskeliste består blant annet av Finance Credit-gründer Torgeir Stensrud, spritsmugler Erik Fallo og Hells Angels-leder Leif Ivar Kristiansen. Til fagbladet Norsk Politi sier Gottschalk at målet med å bruke kjente kriminelle som gjesteforelesere er å øke studentenes kunnskapsnivå om økonomisk kriminalitet.

- Kriminelle kan fortelle hvordan de gjorde det, og hvordan de kunne ha blitt avslørt tidligere. Kriminelle jeg har kontaktet er interessert i å bidra, også for å gjøre litt opp for seg. Min påstand er at det generelle kunnskapsnivået om økonomisk kriminalitet er lavt, også i Økokrim. Vi ønsker å tilby et annerledes studium på et fagområde der mangel på kunnskap skaper myter og fordommer, sier Gottschalk til Dagsavisen.

Økokrim har lenge hatt monopol på å forvalte sannheten om økonomisk kriminalitet i Norge, mener professoren, og han mener at nå må handelshøyskoler og økonomiske fakulteter på banen.

Økokrim-sjef Trond Eirik Schea er skeptisk til Gottschalks fremgangsmåte.

- For meg er det delvis et etisk spørsmål. Trenger vi å bruke straffedømte som gjesteforelesere for å åpne øynene til BI-studentene? Er det ikke like relevant å høre framstillingen til den fornærmede part? Jeg synes vi skal være forsiktige med å kjøre fram kjente forbrytere i markedsføringen av et høyskolefag, sier Schea. (©NTB)

Saken fortsetter under annonsen