Carl I. politianmeldt

Publisert: 29. januar 2008 kl 08.01
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01
Mangelen på regnskapsførsel har ført til at Simonsen har fått et feilaktig stort skattekrav, mener den tidligere stortingsrepresentanten fra Frp, som krever politietterforskning av saken, skriver VG.

- Jeg kjenner selv til et tilfelle der en næringsdrivende ble dømt til tre måneders fengsel for ikke å ha ført tilstrekkelig regnskap. Jeg synes det er viktig å få klargjort om det er samme regler for kong Salomo og Jørgen hattemaker, sier Simonsen.

Han er en av personene som har fått varsel fra Oslo ligningskontor om at han må betale skatt av over 416 000 kroner som Hagen overførte fra stortingsgruppen i 1997 til en egen reisekonto. Simonsen var en av de seks stortingsrepresentantene som underskrev på vedtaket om å opprette kontoen.

- Carl I. Hagens manglende regnskap har gjort det umulig for Stortingets administrasjon å undersøke om midlene er brukt i samsvar med regelverket, og har gjort det vanskelig for Oslo ligningskontor å finne ut om midlene er skattepliktige. Det har i tillegg skapt problemer for fem andre stortingsrepresentanter, inkludert undertegnede, fordi vi har fått skattekrav for pengene. Men i praksis er det kun Carl og Eli som har disponert pengene, sier Simonsen.

Hagen selv velger å ikke kommentere anmeldelsen.
- Jeg ser ingen grunn til å kommentere dette. Jan har problemer nok om ikke jeg skal lage dem større, sier Carl I. Hagen.


Saken fortsetter under annonsen