Beskyldningene hagler i LHL

Publisert: 12. november 2007 kl 09.07
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Generalsekretær Finn Grønseth i LHL er for tiden i permisjon mens han og folk han har leid inn blir gransket, skriver Aftenposten.

Et internt brev fra sju ledere og mellomledere i organisasjonen til ledelsen inneholder sterke anklager mot sentrale skikkelser i organisasjonen. I brevet uttrykkes bekymring for alt fra økonomisk styring, ledelsesfilosofi, etikk og moral, kultur og ukultur.

Den omfattende bruken av konsulenter i organisasjonen blir kritisert, flere av dem tjener over en million kroner i året på å jobbe for LHL. Flere av konsulentene har dessuten nær tilknytning til generalsekretæren, og det påpekes at også en av Grønseths brødre har vært leid inn som konsulent.

- Det snakkes mye om at det for noen i LHL er blitt for tette forretningsmessige og vennskapelige forbindelser; man sitter i hverandres styrer, har fellesmøter, felles feriereiser og opplevelser, blanding av profesjonelt og privat nettverk, heter det i bekymringsbrevet.

- Jeg kan bekrefte at det er kommet varsler om mulig kritikkverdige forhold. Jeg betrakter dette som lojale varsler som kommer inn under arbeidsmiljøloven, sier fungerende generalsekretær Frode Jahren.

Saken fortsetter under annonsen