138429678_2010_.jpg
Kari Breirem skal spille seg selv når BA-HR-saken blir tema i ny teateroppsetning på Black Box. I disse dager er prøvene i full gang.

BA-HR-saken til scenen

Publisert: 19. januar 2010 kl 15.30
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

20. januar braker det løs på Black Box i Oslo. Da er det premiere på stykket «Over Evne III», vår tids oppfølger og versjon av Bjørnstjerne Bjørnsons "Over Evne II". Tema i Bjørnsons drama er makt i de lukkede rom. En av vår tids store saker i norsk næringsliv, den såkalte BA-HR-saken er sentral i den tredje og nye versjonen av «Over Evne». Kari Breirem, ble landskjent som «wistleblower» etter at hun nektet å underskrive en faktura på 1,5 millioner kroner i rådgivningshonorar til avtroppet helseminister Tore Tønne.

På fakturaen fremstilte BA-HR det dermed som om Tønne arbeidet for BA-HR, ikke for Kjell Inge Røkke og Aker RGI. Breirem nektet å signere, varslet, og så begynte snøballen å rulle. I 10 forestillinger på Black Box blir historien om BA-HR igjen tema.

- Det som virkelig er et problem, et demokratisk problem i dag, er at departementene setter ut flere og flere oppgaver til advokater og konsulenter. Dette er rådgivere som også har andre herrer. Hvor går grensen for privatisering før du lukker demokratiet?, spør Breirem som i dag er i full gang med prøver før premièren.

Dette er et uttdrag av en lenger artikkel som stod på trykk i Ukeavisen Ledelse nummer 2, 2010. Kjøp avisen i pdf og les hele artikkelen.

Saken fortsetter under annonsen