Anklager Strøm-Erichsen for hysj-kultur

Publisert: 8. mai 2008 kl 09.52
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Pia Fjærli, leder i Befalets fellesorganisasjon på Jåttå, er svært kritisk til forsvarsministerens lederstil og hevder at denne bidrar til en «hysj-kultur».

- Vi som er tillitsvalgte opplever at folk ikke tør uttale seg av frykt for represalier fra Forsvarets øverste ledelse, sier Fjærli til VG.

Stortingets ombudsmann for Forsvaret, Kjell Arne Bratli, skriver i en ny rapport at frykt for represalier, trakassering og mobbing gjør at ansatte i Forsvaret vegrer for å uttale seg offentlig.

Pia Fjærli sier hun kjenner seg igjen i rapporten. Hun er major og tillitsvalgt ved Fellesoperativt hovedkvarter på Jåtta i Stavanger, som forsvarsministeren har besluttet skal flyttes til Bodø. Fjærli reagerer blant annet på manglende åpenhet i prosessen, og viser til at ansatte som har uttalt seg kritisk om flyttingen har fått korreks.

Hun sier hun opplever at Strøm-Erichsen selv bidrar til en kultur der folk ikke tør å uttale seg.

- Vi jobber tett mot toppen, og mitt inntrykk er at hennes stab ikke tør å si høyt ifra, for da får de ikke nye jobber, sier Fjærli.

Anne-Grete Strøm-Erichsen sier i en kommentar at hun beklager at de tillitsvalgte opplever at hun bidrar til en hysj-kultur, og hevder hun er veldig opptatt av åpenhet.

Saken fortsetter under annonsen

- Dette er en form for kritikk som det er nesten umulig å verge seg mot. Men hvis de opplever det sånn, så beklager jeg veldig det. Det er absolutt ikke min mening, sier statsråden.

(©NTB)