Anklager Hydro for å satse på farlig atomkraft

Publisert: 9. september 2008 kl 11.35
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01
Ifølge Bellona har Norsk Hydro planer om å bygge en aluminiumsfabrikk i utkanten av byen Murmansk, som skal drives av Kola atomkraftfabrikk 2, som er gammelt og nedslitt, skriver Dagbladet.
Norge har lenge jobbet for å stenge kraftverket, fordi regjeringen mener anlegget er en trussel mot norske borgere hvis det skulle skje en ulykke.
- Vi er dypt skuffet over Hydro. De prøver nå å bygge opp en industri som vil kreve like store mengder atomkraft. Det er ille nok i seg selv, men det er også et poeng at det skal skje i Russland, der sikkerheten ved atomkraftverk ikke blir tilfredsstillende på noen som helst måte, sier Nils Bøhmer, daglig leder av Bellona til avisen.

Informasjonsdirektør Halvor Molland i Norsk Hydro avviser at selskapet har planer om å bygge en fabrikk i Murmansk.
- Vi har hatt ett møte med myndighetene i Murmansk, men det finnes ingen planer om å bygge en fabrikk der i dag, sier Molland til NTB.
Han sier Norsk Hydro har reist rundt og studert en rekke anlegg flere steder i verden, fordi selskapet planlegger å bli større.
- I den forbindelse er Murmansk ett av stedene vi har sett på, men det er ikke tatt noen beslutning om å bygge en fabrikk der, sier han.

(©NTB)

Saken fortsetter under annonsen