Angrer ingenting

Publisert: 7. april 2008 kl 09.50
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Det var rett før jul i fjor Olje- og energidepartementet tilbød tidligere direktør i det statlige Enova, Eli Arnstad, konsulentkontrakt til en verdi på 450 000 kroner for en dags arbeid i uken. Kontrakten var en del av to, til sammen nærmere en million kroner, og skulle vært utlyst om den ikke hadde blitt brutt ned på to som begge lå under nasjonal terskelverdi for anbud for offentlige oppdrag - 500 000 kroner. Haga er leder av Sp. Arnstad er tidligere stortingsrepresentant for partiet, og betaler fortsatt kontingent.

Viste du spesiell aktsomhet siden det dreide seg om en partifelle, spør Aftenposten.

- Jeg kan vel si at man ville vært temmelig bortreist om ikke dette hadde vært tema. Og jeg gjorde det. I mitt forhold til Eli Arnstad har det bare vært profesjonelle kontaktpunkter, bortsett fra ett, og det var at jeg deltok i Marit og Elis 40-årslag, sier Haga.

Er det noe du vil beklage, spør Aftenposten videre.

- Nei. Hvis ikke Eli Arnstad kan hyres som konsulent for OED er det mange som ikke kan være aktuelle. Skal det enkle faktum at Arnstad betaler kontingent til Sp og er et ordinært Sp-medlem gjøre det umulig å utnytte hennes kompetanse for departementet, spør Åslaug Haga.

Saken fortsetter under annonsen