­Yunus-advokat utelukker ikke rettslige skritt.

Publisert: 10. september 2008 kl 10.39
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Garman, som er advokaten til fredsprisvinner Muhammad Yunus, står fast ved at en rettsak kan bli aktuelt. Dette skriver Dagens Næringsliv.

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas uttalte til DN i går at den amerikanske rådgiveren Citigroup har reagert på bråket mellom Telenor og Yunus, og at det er skapt usikkerhet om børsnoteringen av mobiloperatøren i Bangladesh.

Citigroup, som jobber med å presentere selskapet for potensielle investorer, har spurt om krangelen mellom de to eierne kan få konsekvenser for noteringen.

Baksaas krever derfor at Yunus klargjør om han vil gå til rettssak mot Telenor for å få aksjemajoriteten i Grammephone, slik han har uttalt at han vil vurdere.

Garman er overrasket over at Baksaas som aksjonær er blitt kontaktet av Citigroup om disse forholdene.

­Men jeg registrerer at han sier det. Jeg deler imidlertid ikke den oppfatningen at børsnoteringen nå står i fare, sier Garman til DN.

Saken fortsetter under annonsen

I går ettermiddag sendte Grameenphone ut en pressemelding der Telenor og Grameen Telecom forsikrer at børsnoteringen går sin gang.

Bakgrunn:

Telenor er i konflikt med fredsprisvinner Muhammed Yunus om kontrollen i Grameenphone. Selskapet eier 62 prosent av Telenor og 38 prosent av Grameen Telecom, som er et non-profit-selskap etablert av Yunus.

Yunus krever at Telenor selger seg ned fra sin majoritetsposisjon slik at Grameen Telecom blir hovedaksjonær, og har truet med juridiske virkemidler for å få Telenor til å opprettholde en intensjonsavtale om et slikt nedsalg.

Ifølge Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas har dette skapt usikkerhet hos amerikanske Citigroup, som jobber med børsnotering av Grameenphone.

Saken fortsetter under annonsen