Vanvittig at summen deles likt

Publisert: 19. desember 2007 kl 09.33
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

- Det er vanvittig at summen deles likt. Jeg trodde det var det som ektefellene hadde brukt, som skulle vært skattet, sier den tidligere stortingsrepresentanten til Dagsavisen.

Bakgrunnen for saken er at Frp i 1997 overførte av 416.512 kroner fra stortingsgruppen til en reisekonto i Eli Hagens navn. Oslo ligningskontor mener at denne overføringen er å regne som en skjult lønnsutbetaling til de seks som deltok på reisene, og dermed skulle vært beskattet. Gundersen er blant de seks Frp-erne som nå har fått varsel om restskatt.

Carl I. Hagen bekrefter at han har mottatt et varsel fra ligningskontoret, men sier han er overrasket over deres håndtering av saken.

- Jeg er meget forbauset over at ligningskontoret har sett bort fra regnskapsoversikten og bilagsmappen som dokumenterer helt ordinære utgifter for en stortingsgruppe som Ligningskontoret selv ba om. Det punkt jeg erkjenner kan være uklart rent skattemessig, er om kostnader for ektefeller på studiereisene skulle vært innberettet til myndighetene, sier Hagen i en pressemelding.

Saken fortsetter under annonsen