Spetalen vant over Dagbladet

Publisert: 29. september 2008 kl 11.57
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Retten gir dessuten sjefredaktør i Dagbladet, Anne Aasheim, en bot på 20.000 kroner. De de to journalistene som skrev den omstridte artikkelen, Tore Bergsaker og Roy Wahlstrøm, ble frikjent.

- Jeg er godt fornøyd med dommen. Det er viktig for meg at retten også har tilbakevist hele oppslaget, sier investor Øystein Stray Spetalen til NA24. Han krevde opprinnelig oppreisning på 800.000 kroner.

Under forsidehenvisningen «Kjendis-milliardær amok på utested» beskrev Dagbladet det som skal ha vært et slagsmål på utestedet Odeon på Oslos vestkant. Selv om milliardæren ble anonymisert, ble det raskt kjent at det var Spetalen som var sentral i den angivelige voldsepisoden 31. juli i fjor.

Spetalen mener at artikkelen er sterkt ærekrenkende og at Dagbladet har basert hele artikkelen på løgnaktige opplysninger. Dagbladet sto imidlertid på sitt da hovedforhandling i den private straffesaken fant sted i Oslo tingrett i midten av september, men har ikke oppgitt identiteten til kildene bak oppslaget, med henvisning til kildevernet i journalistikken. (©NTB)

Saken fortsetter under annonsen