138339144_gronn.jpg

Økonomikrisen kan ta fokus bort fra klima

Publisert: 3. oktober 2008 kl 09.53
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

- Det er ikke fordi klimaproblemene ikke finnes, men det er gått mote i å selge folk avlat for den påvirkningen de har på problemene. Ethvert motefenomen er en syklus på tre-fire år, og den er vi ved slutten av, sier fremtidsforsker Jesper Bo Jensen til Kristeligt Dagblad.

Knut Alfsen, forskningsdirektør ved Cicero, mener Jensen har rett, i et historisk perspektiv.

- Det går litt i bølger. Rundt 1990 var der et voldsomt fokus på klimaproblemene, men dette brant ut utover på 90-tallet. Så lom det ikke tilbake før utpå 2000-tallet, med blant annet Al Gore og Lavutslippsutvalget i 2006, sier Alfsen til Vårt Land.

Alfsen påpeker at klimaproblemene ikke forsvinner, og trolig vil manifestere seg på ulike vis og trygge nye politiske beslutninger - selv om det akkurat nå er mye snakk om finanskrisen.

Ikke enig

Rektor Trond Blindheim ved Markedshøyskolen tror mediene vil sørge for at interessen for klima vil fortsette i mange år enda.

Saken fortsetter under annonsen

- Forskere, politikere og ikke minst journalistene gjør sitt til at folk flest vil ønske å vite enda mer om klima og miljø, også i fremtiden. Jeg kan ikke skjønne annet enn at klima vil bli hyppig diskutert i årevis, sier Blindheim til Vårt Land.