Ødelegger Norges gode rykte

Publisert: 11. oktober 2008 kl 11.35
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01
Det norske oljeselskapet Discover Petroleum International ble i helgen anklaget for å ha betalt penger under bordet til enkelte direktører i Perus oljedirektorat, PeruPetro. Korrupsjonssaken har fått stor oppmerksomhet i Peru og også i andre land.
- Dette er en sak jeg er veldig bekymret for. For regjeringen i Peru har truet med å gå av på saken. Den er totalt dominerende i Peru, og legges merke til i andre land som for eksempel Brasil. Slik sett utgjør saken et stort omdømmeproblem for Norge, sier bistandsminister Erik Solheim til DN.no.
Over helgen vil han ta kontakt med Økokrim for å høre hva de har tenkt å foreta seg i saken.
- Dette går på Norges gode navn og rykte løs. Det ødelegger inntrykket av Norge som en relativt ukorrupt og transparent nasjon innenfor olje- og gassvirksomhet, sier Solheim.
Saken fortsetter under annonsen

Toppsjefen for oljetilsynet i Peru fikk mandag sparken. Den peruanske statsministeren skal ha utelukket ethvert samarbeid med Discover Petroleum International i fremtiden.
Discover Petroleum hevder beskyldningene er grunnløse og reagerer med motsøksmål.
- Det er umulig for meg å ta stilling til det. Vi har ikke nok informasjon til å bekrefte eller avkrefte påstandene, sier Solheim.

(©NTB)

Saken fortsetter under annonsen