Må inn i tvilsomme områder
- Hvis man ikke ønsket å jobbe på denne typen steder, måtte man egentlig trekke seg tilbake og sakte, men sikkert bygge ned virksomheten etter hvert som norsk sokkel faller, sier Lund til Aftenposten.
Korrupsjon
StatoilHydros internasjonale satsing møter kritikk på flere fronter. Mest baluba den siste tiden har det vært rundt konsulentavtalene i Libya, som granskes for mulig korrupsjon fra Hydros virksomhet i landet.
Miljøfiendtlig
I Canada kritiseres selskapet for utvinning av olje fra oljesand, som karakteriseres som svært miljøfiendtlig og grisete, i Aserbajdsjan stilles det spørsmål ved menneskerettighetssituasjonen, i Iran er det politiske spenninger knyttet til landets atomprogram og USA-sanksjoner mot selskaper som investerer større beløp i landet.
Verdigrunnlag
Lund sier til Aftenposten at StatoilHydro har «et veldig sterkt verdigrunnlag, en sterk etikkplattform og veldig sterke retningslinjer for helse-, miljø- og sikkerhet»
- Jeg tror vi kan operere i disse områdene på en god måte, sier konsernsjefen som mener det er «utvetydig riktig» at alternativet til å satse i disse landene er en gradvis nedbygging av selskapet.