Grameenphone må gi ofrene erstatning

Publisert: 26. juni 2008 kl 10.07
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

- Telenor må legge press på Grameenphone slik at de holder en tilstrekkelig standard, men også slik at selskapet kompenserer familiene for de tapene de har hatt. Umiddelbart synes jeg det ville vært en god respons fra Telenor. Det er snakk om fattige som har mistet sine egne og som ikke har råd til å gå til rettssak, sier Eide til Dagbladet.

Telenor eier 62 prosent av Grameenphone. Fredsprisvinner Muhammad Yunus og Grameen-gruppen eier de resterende 38 prosentene.

Hittil har ni mennesker mistet livet på jobb for Grameenphone i Bangladesh. Fem av dødsfallene skyldes hjertestans, slangebitt, fall fra stillas, fall fra antennemast og fall fra tak.

Tidligere er det kjent at ytterligere fire personer har mistet livet på jobb hos mobilselskapets underleverandører. To av disse skal ha mistet livet etter kontakt med strømførende ledninger.

Eide sier at noe av utfordringen for Telenor er å sikre at det som er etiske retningslinjer for ansatte i Norge også gjelder for ansatte hos sine underleverandører. Han er ikke imponert over Telenors håndtering av dødsfallene så langt.

(©NTB)

Saken fortsetter under annonsen