Finn damene dere trenger

Publisert: 12. oktober 2007 kl 08.55
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01
Loven krever at det skal være minst 40 prosent kvinner representert i styrene før 1. januar. De selskapene som ikke har fått dette på plass til nyttår, risikerer å bli tvangsoppløst, skriver Aftenposten. Blant disse er Ocean Rig, DNO og Songa Offshore.

- De som ikke har skaffet nok kvinner i styret innen fristen blir tvangsoppløst. Dette er ingen lekelov, sier barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem (Ap).

Per 1. oktober var det fremdeles 140 av 508 ASA-selskaper som ikke oppfylte kvinnekvoten. 90 av dem er helt uten kvinner i styrene. Totalt mangler det litt over 200 kvinner for at kravet skal bli oppfylt.

Det har tidligere vært truet med bøter og tvangsoppløsing for de selskapene som ikke følger opp, og nå signaliserer Bekkemellem at hun leker ikke butikk.

- Kloke eiere bør ikke gamble på at de slipper unna sanksjoner. Min oppfordring til de som er igjen, er at de må ta ansvar og sørge for å finne de damene de trenger. Det nytter ikke å vente lenger, nå må de handle, sier Bekkemellem.


Saken fortsetter under annonsen