DnbNor oppfordrer til skatteunndragelse

Publisert: 25. august 2007 kl 07.59
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01
Pa bankens nettside reklamerte banken, hvor staten er største eier, med diskresjon når nordmenn vil sette inn penger i filialen i Luxembourg. Det sti også å lese at at Luxembourgs svært strenge regler for innsyn gjelder for filialen. - Det er ikke noen tvil om at dette er en måte å gjemme bort penger på i utlandet, og det markedsføres som det - noe som er å oppfordre til ulovligheter i Norge, uttalte Halvorsen til NRK.Beskyldningen fra finansministeren om at banken oppfordret til ulovlig hvitvasking, kunne ikke banken ha sittende på seg. Teksten ble derfor endret i løpet av gårsdagen.

Informasjonsdirektør i DnB NOR, Eivind Grønstad, sier til NRK at banken tar kritikken fra Halvorsen veldig alvorlig, og at den vil se på alle forhold den berører.

Men han vil ikke være med på at banken har oppfordrer til skatteunndragelse. - At nordmenn kan plassere penger i banker i utlandet, betyr jo ikke at man ikke skal oppgi disse pengene til norske myndigheter, og det må vi legge til grunn at folk gjør, sier han.
Saken fortsetter under annonsen