Acta har lenge lekket informasjon

Publisert: 17. juli 2008 kl 20.59
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01
To uker før Actas kapitalmarkedsdag 5. desember i 2007 steg aksjen med hele 31 prosent. To dager før 5. desember, da lederne presenterte gode utsikter for det kommende året, begynte aksjen å falle. På selve dagen falt aksjen 5 prosent.
Ifølge analytiker Tom R. Svendsen i analyseselskapet Car er dette bare ett av flere eksempler på kraftige kursbevegelser i forkant av nyheter fra selskapet.
- Det har vært mange spesielle tidspunkter hvor vi har sett litt rare kursbevegelser fra selskapet, sier han til Dagens Næringsliv.

Avisen har flere meglerkilder som opplyser at informasjon tidligere har lekket fra selskapet.
- Ryktene rundt Acta har florert. Det har vært mye presis informasjon i markedet, og den har nådd langt, sier en anonym kilde som hevder informasjonen kom fra selskapets egne ansatte.

Svendsen har tidligere antatt at kursbevegelsene har hatt sammenheng med at Actas inntekter utelukkende kommer fra salg, og det dermed ikke har vært så vanskelig å regne seg fram til resultatene. I etterkant av innsidesaken som startet i midten av juni ser han at det kan være andre forklaringer.

Saken fortsetter under annonsen

Actas styreleder, Alfred Ydstebø, sier at hvis opplysningene om lekkasje stemmer vil selskapet sette i gang tiltak for å avdekke kildene.
- Vi vil vurdere anmeldelse om det er nødvendig, sier han, men understreker at det er vanlig med kursoppgang før kapitalmarkedsdager og presentasjoner.

(©NTB)