Ericsson - uten fokus

Publisert: 16. mai 2002 kl 10.36
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Det kommer til å bli sterkere konkurranse i mobilbransjen fremover mener teknologiforvalteren i SEB, Thor Udenaes. Men han tror ikke at det er Sony Ericsson som blir Nokias fremste konkurrent.

- Nå er det Samsung som seiler opp som den tøffeste konkurrenten, sier Udenaes som er svært negativ til spesielt Ericsson.

- De har en betydelig ordrebok, men ingen lønnsomhet. De taper penger på systemsiden som er deres «core business». I tillegg har de tullet med telefoner i mange år og dermed mistet store markedsandeler innenfor hovedområdet, sier han. Han mener at bedriften helt har manglet fokus på hvor de burde ha satset. Bedriften er ledende innenfor mobilsystemer, med nesten 40 prosent av ordrene vedrørende byggingen av tredjegenerasjonsnettverk, men har ikke klart å holde fokus på dette.

- Vi får håpe på endringer etter nyemisjonen, men markedet har liten tiltro til dette. Selskapet har i tillegg en svært umoderne aksjeeierstruktur med A- og B-aksjer. 10 prosent av kapitalen kontrollerer selskapet. Det kan de bli tvunget til å endre på. For at aksjen skal bli attraktiv igjen må det være mulig å få innflytelse, sier Udenaes.

Saken fortsetter under annonsen