Elektronikkampen hardner til

Publisert: 19. januar 2005 kl 09.30
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

- Lavere priser enn Expert og større vareutvalg skal gjøre Elkjøp dobbelt så stor som Expert i løpet av tre år. Det sier konsernsjef Ronny Blomseth. Store varehus skal bli enda større.

Britisk-eide Elkjøp leder i dag kampen om det norske elektronikkmarkedet. Det omsatte i fjor for 5,3 milliarder kroner, en vekst på 17 prosent fra året før. På annenplass ligger Expert, som per 3. kvartal i 2004 hadde om omsetning på 2,2 milliarder kroner.

- Planen om å bli dobbelt så store som oss får stå for deres egen regning. De forutsetter tydeligvis at vi ikke vil vokse. Da vil jeg bare si at Expert også har store vekstambisjoner. Det sier informasjonsdirektør i Expert, Trond Bentestuen.

Da Elkjøp ble kjøpt av Dixon i 1999 lovet det å doble omsetningen i løpet av fem år. Tallene for 2004 viser at det har økt omsetningen fra fem til 11 milliarder. Det nye målet er 15 milliarder kroner i løpet av tre år til det nordiske markedet.

Det er særlig nettsalget som øker. Elkjøp har også tatt nye markeder, som salg av fotoutstyr.

- Men Expert kan også sette ned prisene og øke utvalget. Det skal vel mer til for å slå dem ut?

- Vi har ukentlige prispatruljer i Expert-butikkene for å sjekke prisene deres. Stordriftsfordeler gjør at vi kan oppnå gunstige avtaler fra produsentene, og vi gjennomrasjonaliserer driften, sier Blomseth. Blant annet skal kostnadene i butikkene ned ved at vareutvalg og volum utvides uten at det nødvendigvis ansettes flere ekspeditører.

Saken fortsetter under annonsen

Ansatte ved Elkjøps hovedlager i Jønkjøping i Sverige har allerede startet døgnkontinuerlig drift. I stedet for å bygge opp flere lagre skal det ene utnyttes maksimalt. Og sjåfører har ikke mange ekstratimer å slingre på.