Ekstremt opptatt mann

Publisert: 26. juni 2002 kl 13.39
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Bowlinghallen Solli Bowling i Oslo kan vise til fantastiske økonomiske resultater. For hver eneste kroner bowlinghallen tar inn, sitter selskapet igjen med nesten 50 øre i fortjeneste. Men når vi ringer daglig leder Morten Ørvik er han overhodet ikke interessert i publisitet om at selskapet går bra. Han har ikke tid.

Ifølge regnskapet fra i fjor omsatte selskapet for 7,5 millioner kroner. Og resultatet før skatt var på over 3 millioner kroner. De tre siste årene har selskapet omsatt for over syv millioner, og har hatt et overskudd på over tre millioner hvert år. Ikke mange andre norske selskaper kan vise til lignende resultater. Økonomisk Rapport jakter også på solskinnshistoriene fra norsk næringsliv. Men det er sjelden at selskapene som sola skinner på, ikke ønsker å stå frem som gode eksempler.

- Jeg får så mange sånne henvendelser fra pressen som vil skrive om oss, sier Morten. Dersom jeg skulle ha stilt opp for alle som ønsker det, måtte jeg ha ansatt en person i halv stilling, tror han.

Dessuten legger han til at regnskapet ikke stemmer helt. - Utgifter til blant annet administrasjon er ikke trukket fra. Men vi går veldig bra selv etter at det er trukket fra, bekrefter han. Morten er en ekstremt opptatt mann som reiser veldig mye, og han kan derfor ikke ta seg tid til å snakke med Økonomisk Rapport i en liten halvtime. Det må være utrolig tøft å drive bowlinghall.

Saken fortsetter under annonsen