Eivind Reitens faste grep

Publisert: 22. juli 2002 kl 15.43
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Han har tatt mange tunge utfordringer, Eivind Reiten, etter at han overtok som generaldirektør i Norsk Hydro. Og det faste grepet han tok om Adeles barm under Hydros nyttårskonsert nylig, var på ingen måte lettvint. Det var heller storslagent. Og mye mer elegant enn Thorbjørn Jaglands legendariske grep om puppene til Synnøve Svabø.

Det var under den årlige Hydro-konserten i Oslo Konserthus det skjedde. Som velkjent er Hydro hovedsponsor for Oslo Filharmoniske, og en gang i året inviterer Hydro derfor sine aller VIP-este gjester til konsert med canapéer. Minst halvparten av regjeringen må ha vært til stede, og konserten var lagt opp som en strålende nyttårskonsert i Wien, med masser av Strauss.

I tillegg til dirigent Ola Rudner, var kveldens store solist den unge, blonde sopranen Eir Inderhaug, som sjarmerte publikum i senk med sin praktfulle stemme og dramatiske scenetekke. Kveldens clou var da hun helt på slutten av konserten kalte frem Eivind Reiten og sang kammerpiken Adeles flørtende arie fra Flaggermusen «kun» til ham. Og Reiten, som i andre utenomfaglige sammenhenger kan virke både keitete og stiv, var med. Hans skjelmske blikk og flørt med kammerpiken var nesten .. nå ja. ...henrivende. Bare et bitte lite øyeblikk falt han ut av rollen. Det var da Adele dånte i hans armer. Men - som sagt - Reiten tok grep. Litt på siden, riktignok, men like fullt - et skikkelig Jagland-grep. Heretter altså kalt Reitens reviderte.

Og så kom Keiser-valsen.

Saken fortsetter under annonsen