E-handel først i 2004

Publisert: 27. juni 2002 kl 14.49
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Tidshorisonten for når nettkremmerne skal begynne å tjene penger, utvides stadig. Netthandelen vil neppe ta av før tidligst om tre år, viser en fersk undersøkelse fra Netsurvey som har spurt 1200 svenske nettbrukere om deres forhold til e-handel. Lyspunktet for nettbutikkene, som sliter med å overleve, må være at 99 prosent av nettbrukerne tror på idéen om å handle via nettet. Dessverre for nettbutikkene tror ikke de spurte at e-handel blir en etablert måte å handle på før tidligst i år 2004.

En positiv nyhet er at netthandlerne ikke lenger er ensidig fokusert på pris. Å kunne handle når som helst på døgnet, er nå viktigere enn pris for halvparten av nettshopperne. For et år siden var pris viktigst for tre av fire.

- Det finnes fremdeles håp for nettbutikker som klarer å overleve i påvente av økt handel og lønnsomhet. Men dessverre kan nettentreprenørene igjen bli tvunget til å hente inn mer risikokapital, noe som er tungt i dagens marked, sier Peter Bolinder som er administrerende direktør i Netsurvey.

Saken fortsetter under annonsen