Der Gran-Olsson ennå troner

Publisert: 22. juli 2002 kl 15.27
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Det er trangt i dørene for å komme inn på NHOs Årsmiddag. Så de som kom innenfor i år, var naturligvis vitenskapelig utvalgt.

Ikke til å undres over at NRK, landets viktigste mediebedrift, var til stede blant fire hundre andre representanter for media, næringsliv og offentlig makt. Men kanskje var det litt lite bare med en?

Og denne personen var som så mange ganger før, Dagsrevyens eneste reporter med mangeårig monopollisens på økonomi og næringsliv, Olav Gran-Olsson. I det siste mer kulturelt og politisk orientert i sine reportasjer.

Ingen kringkastingssjef dukket opp for å matche Valebrokk, men John G. Bernander var invitert. Det var imidlertid ikke dagens økonomiredaktør i NRK, Viggo Johansen, eller for den saks skyld den politiske redaktøren Bente Engesland. Uten at vi tror de var opptatt på annet hold.

Invitert var derimot Dagsrevy-reporter Kenneth Simensen.

Informasjonsdirektør Finn Langeland i NHO slår fast overfor Puls-redaksjonen at det nok burde vært flere til stede fra NRK. Og at NHO inviterer dels utfra posisjon (sjefredaktør/K-sjef), dels ut fra hvem de samarbeider mye med.

- Vi skal gå igjennom dette nå. Det er mulig vi burde ha invitert flere fra NRK, kanskje Engesland og Dagsrevy-sjef Annette Groth, sier Finn Langeland, som minner om at det manglet en stol (ved pressebordet) da gjestene gikk til bords.

Saken fortsetter under annonsen

Selv legger vi til nyhetssjef Anne Aasheim, for forgjenger Tom Berntzen var jo mer populær på dette årlige evenementet enn i egne rekker.

Så får vi se hva vitenskapelig utvalg betyr til neste år.