Deilig å være norsk slottsherre i Sverige

Publisert: 17. juni 2002 kl 14.09
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Nordmenn valfarter til Sverige for å kjøpe billig sprit og flesk. Men også andre nordmenn enn de kjøttsultne og røyksugne vender nesen østover - og det skal godt gjøres for Sponheim å stemple disse som «harry» og «gjerrige». Om han da ikke mener at Atle Brynestad og hans kone Linn Stokke (bildet) er typiske norske gjerringknarker.

Kongen av Smart Club har gjort det: Kjøpt slott i Sverige. Og han er ikke den eneste, skal vi tro Europaunion Sverigespecialisten Real Estate. - Vi har akkurat nå tre kjente, norske forretningsmenn som er interessert å kjøpe slott i Sverige. For disse personene finnes det ingen øvre prisgrense, vi er bare ute etter få tak i noe skikkelig bra, sier eieren av eiendomsmeglerfirmaet, Tommy Slorenfelt til Dagens Industri.

At de potensielle kjøperne ikke opererer med noen øvre prisgrense er kanskje likeså greit, med tanke på at prisene fort kommer opp imot 100 millioner svenske kroner. Akkurat i disse dager avslutter Slorenfelt en handel med en kjent norsk forretningsmann til den nette sum av 80 millioner svenske kroner.

Den svake svenske krona er en av grunnene til at det er så gunstig for norske rikinger å sikre seg et stykke svensk adelshistorie akkurat nå. Det evige kursfallet på den svenske børsen og voksende vedlikeholdskostnader er årsaken til at deler av den svenske adelen er villig til å selge sine edle krypinn.

Atle Brynestad og Linn Stokke kan altså vente seg fint, norsk selskap på den svenske landsbygda. Kom ikke å si at vi bare handler kjøtt og pølser hos Söta bror!

Saken fortsetter under annonsen