De døde vaagner - i VG

Publisert: 28. juni 2002 kl 10.47
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Avisen VG (Verdens Gang) gjorde et forsøk på å telle menn og kvinner i styrene til allmennaksjeselskapene (ASA-er) pr. 8. mars 2002.

Resultatet kom ikke som noen overraskelse for dem som leser Økonomisk Rapport. Styrearbeid er først og fremst en herresport. Vi kunne i vår forrige utgave avsløre at syv av ti børsselskaper holdt seg med rene gubbestyrer, slik situasjonen var også i 1999 og 2000.

VG serverer et litt høyere tall: «Kvinnefritt i 8 av 10 styrer». Dels skyldes det at de har foretatt en gjennomgang av både børs-noterte og ikke børsnoterte ASA-er. Men VG går heller ikke av veien for å vekke opp de døde for å blåse opp resultatet.

I den store haugen av styrer som VG har «analysert» pr. 8. mars 2002 lister VG opp et par håndfull selskaper. Et av dem er Enitel ASA, som sørgelig nok endte sine dager i skifteretten i september i fjor. Hvilke andre selskaper VG på denne måten har gjenopplivet for å fete opp overskriften vites ikke.

Vi kan for øvrig bekrefte at styret i Enitel ASA var et rent gubbestyre, som ble ledet av styregjengangeren Øyvin A. Brøymer på veien til skifteretten. Det kunne altså ikke ha gått så fryktelig mye verre om det hadde vært kvinner til stede på Enitels styremøter.

Saken fortsetter under annonsen