Dårlige bilverksteder

Publisert: 25. juli 2002 kl 14.09
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

En mann som står med buksene på knærne er ikke vanskelig å banke i en slåsskamp. Så får vi se om Eirik Høien i Bilbransjeforbundet er i stand til å vinne fighten mot bukseløse Odd B. Hannestad i Gjensidige. Forsikringsdirektøren har være ute i pressen og beklaget seg over at karosseriverkstedene gjør for dårlig jobb. Gjensidige tilbyr etterkontroll av reparasjoner. 35 prosent av dem som lot bilen etterkontrolleres, ble anbefalt å reklamere på grunn av dårlig jobb. En opplysning som sikkert ikke overrasker så mange. Men Høien ble tydeligvis overrasket.

- Dette er et forsøk på trekke oppmerksomhet bort fra at selskapet er tatt med buksene nede, skriver Høien i en pressemelding.

Forsikringsfolk er så opptatt av sin ytre bekledning at vi betviler ikke et øyeblikk at Hannestad ønsker seg oppmerksomheten avledet dersom han står med buksene på knærne under flomlys fra bilbransjens lyskastere.

- Den kanskje viktigste årsaken til at ikke alle bilskadereparasjoner er kosmetisk perfekte, er det voldsomme prispresset av diktatorisk karakter som våre to største bilforsikringsselskaper, herunder Gjensidige, øver mot verkstedene, skriver Høien.

Han advarte for et par uker siden bileiere mot å la forsikringsselskapene dirigere bilene til dårlige billigverksteder. Folk bestemmer selv hvor bilen skal repareres. Høien klasker Gjensidiges egen undersøkelse i bordet. Der står det at rundt 85 prosent av bileierne mener at reparasjonen av karosseriskade er godt utført.

Saken fortsetter under annonsen