Dårlig veiløsning

Publisert: 7. august 2003 kl 09.32
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Den tyskamerikanske transportgiganten DHL rykker ut mot Regjeringens forslag til revidert budsjett, som den mener reduserer konkurransekraften.

- Redusert utbygging og mindre vedlikehold av det eksisterende veinettet bidrar til unødig høye transportkostnader og derigjennom svekket konkurransekraft for næringslivet, sa Ed Vermeulen, administrerende direktør i DHL Express, i en erklæring.

I revidert nasjonalbudsjett reduseres en allerede begrenset vedlikeholdspost for vei og jernbane med ytterligere 65 millioner kroner.

I følge Transportbrukernes Fellesorganisasjon er vedlikeholdsetterslepet allerede på 10 milliarder, om man skulle utbedre følgene av år med neglisjering av vedlikeholdet av norske veier.

- Som Norges desidert største tilbyder av transport - og logistikktjenester, vet vi nøyaktig hvor kostbart det er å vedlikeholde en bilpark som går på dårlig vedlikeholdte veier. Vedlikeholdskostnadene er ett element, som direkte påvirker våre priser og dermed transportkostnadene for våre kunder, sa han.

DHL-sjefen mener også at det kan bli konsekvenser for miljø og trafikksikkerhet. At dårlig veistandard i tillegg øker transporttiden gjør ikke situasjonen bedre, sa han.

- I en tid hvor norsk næringslivs konkurransekraft er et aktuelt tema, er det overraskende at ikke myndighetene gjør de nødvendige grepene for å optimalisere infrastrukturen i et land med et utfordrende geografisk utgangspunkt, sier Vermeulen.

Saken fortsetter under annonsen