Cruisesuksess i Chile

Publisert: 5. november 2004 kl 15.02
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36

Det er 13 millioner mer enn året før. Eide-Olsen regner med at årets driftsresultat før skatt vil bli en snau million kroner.

Foruten ulike cruisevarianter knyttet til Hurtigrutens normale drift og en rekke turvarianter basert på det nordnorske kystmiljø, er det særlig cruisene med hurtigruteskipet MS NordNorge operatøren har satset på. Cruisene i chilenske fjorder og til Antarktis har så stor pågang at selskapet vurderer å sette inn ytterligere et hurtig-ruteskip fra neste høst. Turene går i hurtig-
ruteskipenes vintersesong, da kapasiteten her hjemme er for stor.

- Bestillingene til vinterens cruise er betydelig fler enn i fjor. Økningen hittil i år er på hele 25 prosent, sier Eide-Olsen, som skryter av stor grad av gjenkjøp. Hurtig-ruteturene som Kystopplevelser selger, økte med 39 prosent i første halvår. Over siste toårsperiode har veksten vært 200 prosent. På turen til og fra Sør-Amerika høst og vår gjennomføres et europeisk cruise med utgangspunkt i Bergen. Også på disse er kapasiteten stort sett fylt opp.

Årets høstcruise, som blant annet går innom havner i Frankrike, samt Lisboa, Madeira og Kanariøyene med Las Palmas som endestasjon, er smekkfullt med 350 passasjerer, ifølge Eide-Olsen.

Saken fortsetter under annonsen