Cola mest verd

Publisert: 22. november 2005 kl 15.49
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Coca-Cola holder stand som verdens mest verdifulle varemerke, ifølge en analyse utført av det amerikanske tidsskriftet Business Week. Brusgigantens varemerke er verd over 400 milliarder kroner.

Business Week har rangert det de mener er verdens 100 mest verdifulle varemerker, og samtlige selskaper på lista har en omsetning på over én milliard dollar og minst 20 prosent av omsetningen utenfor hjemlandet, skriver Kampanje.com.

I motsetning til i mange andre slike kåringer den siste tiden, har Business Week plassert søkemotorgiganten Google langt nede på lista, mens Coca-Cola topper kåringen, som de har gjort siden 2001. Business Week mener brusgigantens varemerke har en verdi på 67,5 milliarder dollar, eller 434 milliarder kroner.

Varemerketoppen domineres av amerikanske selskaper, med Microsoft, IBM, General Eletric og Intel på plassene bak Coca-Cola. Det er som ventet ikke funnet plass til noen norske merker på listen, men finske Nokia er det første ikke-amerikanske merket på listen

med en sjette plass og en varemerkeverdi på 26,4 milliarder dollar. Svenske Ikea er funnet verdig en 42. plass. Ifølge Business Week er varemerket til den svenske møbelgiganten verdt 7,8 milliarder dollar.

Google ligger like foran Ikea på en 38. plass.

Saken fortsetter under annonsen