Cognac fra Groruddalen

Publisert: 11. oktober 2005 kl 17.28
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Denne uken fikk Groruddalen sin egen cognac på polet. Det edle brennevinet skal motarbeide negativ fokus på den industrielle bydelen.

- Jeg er lei det negative fokuset på Groruddalen, og leter etter prosjekter som begeistrer, sier Hans Georg Helberg. Han er initiativtaker og senterdirektør ved ALNA Senter. Helberg sier at han ble inspirert da Oscarsborg fikk sin egen cognac i 2004.

- Da tekte jeg «kan de så kan jeg og».

Resultatet er en svært eksklusiv cognac som er spesialblandet av Jenssen Cognac i Frankrike. Den prisbelønnede designeren Enzo Finger har valgt ut flaske og designet etiketten.

- Cognacen er en liten brikke i et stort spill. 130.000 mennesker bor i Groruddalen, og vi syns det er trist at vi stemples som en bydel med forurensning og kriminalitet. Vi har for eksempel 130.000 arbeidsplasser. Vi er ikke forvist til dalen, vi har selv valgt å bo der og vi er stolte, sier Helberg i en pressemelding.

Espen Schulerud Søland, som er direktør hos Jenssen Cognac forteller at Alna XO er en helt spesiell brut cognac.

- Vi er stolte av å kunne signere Alna XO siden den skiller seg markant fra de fleste masseproduserte cognacene på det norske markedet, sier han.

Saken fortsetter under annonsen

Det er i første omgang tappet 1000 flasker og prisen for 50 cl er 449,50 kroner. Den kan bestilles, eller kjøpes på polet på ALNA Senter.