Celina til Sverige

Publisert: 29. juni 2004 kl 14.14
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Celina Midelfarts selskap Midelfart & Co. AS har overtatt eierskapet til hårpleiemerkene Herbal Essences og Catzy i Norge og Sverige fra Procter & Gamble, Cincinatti, USA. Salget følger av EUs konkurransemyndigheters pålegg til Procter & Gamble om å redusere sin markedsmakt i Norge og Sverige etter oppkjøpet av Wella AG.

- Jeg er meget tilfreds med denne transaksjonen. Catzy ble lansert tidlig på 1980-tallet og er fremdeles et ledende styling-merke. Herbal Essences har vært det største sjampo- og balsammerket i Norge siden lanseringen i 1998. Kjøpet representerer et viktig, strategisk skritt i retning av å ta eierskap til egne brands, samt etablere salg utenfor Norge, sier Celina Midelfart.

Til tross for at merkene er godt etablert i de respektive markedene, innebærer merkevareporteføljen betydelige vekstmuligheter for Midelfart & Co A/S, både i Norge og Sverige.

Midelfart sier at overdragelsen av Herbal Essences gir dem et strategisk viktig fotfeste i det svenske hårpleiemarkedet, og siden Herbal Essences er et av få hårpleiemerker med et nordisk tilsnitt, gir det Midelfart store samordningsmuligheter.

-- At Midelfart & Co A/S blir en lokal eier av merkene vil gi oss en unik fleksibilitet i forhold til å kunne kapitalisere på de til enhver tid rådende nordiske trender og preferanser hos våre kunder og konsumenter, mener Celina Midelfart.

Midelfart & Co A/S er Norges ledende leverandør av skjønnhets- og helseprodukter. Selskapet opplever for tiden en kraftig vekst både organisk og gjennom oppkjøp, og totalomsetningen forventes å nå nærmere 800 millioner kroner i inneværende år.

Saken fortsetter under annonsen