Business Link utvides

Publisert: 2. februar 2004 kl 16.11
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Business Link, en tjeneste som hjelper norske bedrifter å eksportere til eller etablere seg i utlandet, utvider tjenesten til fem nye områder. Disse er Danmark, Finland, Frankrike, Baltikum og Australia.

Fra før av dekker Business Link Sverige, Tyskland, Storbritannia, Polen, Russland, USA og Kina. I februar planlegger handelskammeret også å lansere UK Business Club i Norge.

Business Link ble lansert på nyåret i fjor, og baserer seg på et samarbeid mellom de forskjellige landenes handelskamre.

Tjenesten er delt opp i forskjellige trinn. Når en bedrift tar kontakt med ønske om å eksportere til for eksempel Frankrike, foretar handelskammeret først en eksportanalyse av bedriften. Denne informasjonen blir så sendt videre til en konsulent ved det franske handelskammeret. Konsulenten foretar deretter en markedsanalyse etter hva bedriften ønsker å vite om sitt marked i Frankrike. Deretter lages det en liste over 15-20 potensielle distributører, som igjen kortes ned til kanskje tre eller fire aktuelle distributører.

I tillegg til dette kan Business Link hjelpe med å lage websider og brosjyremateriell som er tilpasset det nye markedet.

Business Link konkurrerer med Innovasjon Norges tilsvarende etableringstjenester, har lagt seg på en annen prisprofil, ifølge Astri Platou ved Oslo Handelskammer. Tjenesten koster 38.000 for medlemmer, og 48.000 for ikke-medlemmer for alle områder bortsett fra Kina og Russland. Tjenesten er delt opp i to deler, slik at bedriften kan vurdere om den ønsker å fortsette satsingen etter å ha fått en markedsanalyse.

- Foreløpig har det vært størst interesse for Sverige. Ved å etablere seg i Sverige får norske bedrifter også en fot innenfor EU, sier Platou.

Saken fortsetter under annonsen

Det er også flest svensker som har kontaktet handelskammeret for å etablere seg i Norge.

- Det siste var faktisk et svensk spa- og helsesenter som ønsket å etablere seg her, sier Platou.