Bort med tradisjonelle charterreiser

Publisert: 17. september 2004 kl 13.21
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36

Den tradisjonelle charterreisen er på vei ut. De reisende er blitt mer reisevante, krever større fleksibilitet og flere spennende reisemål, ifølge boarding.no. Nå er reisemål som Dubai, Mexico, Sri Lanka, cruise på Nilen og viltsafari i Afrika på full fart frem. Høstens og vinterens kataloger fra reiseoperatørene viser derfor aktive charterreiser med en mengde nyheter.

- Det er ikke lenger like viktig for de reisende med for eksempel service fra en reiseleder eller ferdige pakkeløsninger. Isteden etterspør man større fleksibilitet og får det. Charterselskapene tilbyr i dag kun hotell eller også kun flyreise. Det finnes en flora av spennende langdistansemål og reisen kan kombineres på mange måter. Kunden kan for eksempel besøke to land på samme reise. Derimot savnes fortsatt fleksibilitet i antall reisedager. Dette taper charterselskapene på sier Jørgen Karlsson, administrerende direktør i Ticket Norge.

De reisevante kundene reiser ofte på andre og nye måter enn det vi er vant til. Det er også blitt mer vanlig at venner reiser med sine barn eller at enslige foreldre slår seg sammen med venner i samme situasjon og reiser som en familie. En annen kundegruppe som vokser, er de langtidsferierende. Dette er reisende som vil være borte mer enn fire uker.

Saken fortsetter under annonsen