Børsens uoppklarte mysterium

Publisert: 23. juli 2002 kl 14.44
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Mystiske ting foregår på Oslo Børs. Nå vil børsdirektør Sven Arild Andersen (bildet) til bunns i mysteriene. Økonomisk Rapport avslørte i forrige nummer at fantasitall hadde overtatt plassen til de virkelige tallene for egenhandel hos Leif Høegh &Co. og Rieber & Søn. Førstnevnte selskap kjøpte 14.100 aksjer den 14. desember i fjor. Ifølge Oslo Børs’ lister var det ikke engang så høy totalomsetning i aksjen den dagen, heller ikke dagen før. Rieber & Søn handlet 450.000 egne aksjer den 19. og 20. september i fjor for 66 kroner stykket. Ifølge børsens lister er det ikke handlet aksjer for en så høy pris i Rieber-aksjen. I Rieber står de på at prisen er riktig og børsens tall er feil.

Det er over 14 dager siden Økonomisk Rapport ba børsen om en forklaring på disse fenomenene. Pressetalsmann Tor Arne Olsen opplyser at de ennå ikke har oppklart mysteriet.

- Men vi skal finne ut av det, sier han.

Han forteller at børsen har vært i kontakt med de to berørte selskapene, og at de også vil til bunns i sakene. Vi i pengepulsredaksjonen konstaterer på vår side at slike mysterier fantes i to av de tre selskapene vi undersøkte. Vi håper at denne prosentsatsen (66) ikke hadde holdt seg hvis vi hadde undersøkt 100 foretak.

Saken fortsetter under annonsen