138371216_megle.jpg

Wall Street til bunns

Publisert: 19. februar 2009 kl 02.25
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Elendigheten synes endeløs for de utålmodige aktørene på Wall Street.

I tillegg til elendige tall for industriproduksjonen og elendige tall for nyboligmarkedet, offentliggjør den amerikanske sentralbanken et utdrag av referatet fra siste styremøte som varsler enda mer elendighet.

Referatet viser at de fleste medlemmene av rentekomiteen ser en "signinfikant" risiko for at bedringen i økonomien kan bli forsinket og i første omgang svært svak.

- Aksjene er billige nå, men saken er at de må være både billige og bevege seg i riktig retning før jeg hopper inn, sier investeringsdirektør Jack Ablin hos Harris Private Bank som for tiden styrer mer av klientenes penger inn mot høyt graderte obligasjoner eller kontanter.

Apatisk

Forvaltere opplyser til The Wall Street Journal at antall store shortposisjoner i store banker har eskalert de siste dagene, og det er en generell økning i salgsopsjoner.

Til tross for de siste dagers fall, mener analytiker Carter Worth hos Oppenheimer & Co at det "opprensende" massesalget fra oktober og november er over.

Saken fortsetter under annonsen

- Markedet er stort sett dødt. Det trenger bare å rulle rundt, sier han og fortsetter: - Vi er inne i en fase av apati. Alle de langsiktige pengene holdes tilbake og er maksimalt i kontanter. Det er apatisk adferd. På hedgefondnivå har de redusert sine giring (leverage) marginer til rekordlave nivåer. Det er apatisk adferd, sier Worth og mener de store svingningene først og fremst skyldes lavt handelsvolum og få aktører.

Nøkkeltall: USA

Standard & Poor's 500 er ned 0,10 prosent.

Dow Jones er opp 0,04 prosent.

Nasdaq Composite er ned 0,18 prosent.

Nasdaq Other Financial er opp 0,43 proent.

Volatilitetsindeksen, VIX, er ned 0,41 prosent.

Saken fortsetter under annonsen

Oljeserviceindeksen, OSX, er opp 0,07 prosent.

Olje uendret - gull opp

WTI-oljen omsettes for 34,62 dollar fatet -uendret.

Gull omsettes for 984,80 dollar per unse - opp 6 dollar og 60 cent.

En dollar noteres til 7,0228 kroner. En euro noteres til 1,2574 dollar.

Amerikanske markeder her.

Saken fortsetter under annonsen

Asiatiske markeder her.