138371343_megle.jpg

Wall Street: Lettere stimulert

Publisert: 12. februar 2009 kl 01.30
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Aktørene i det amerikanske aksjemarkedet er fremdeles skuffet over mangelen på detaljer omkring den finansielle stabiliseringsplanen (bankpakken) som finansminister Timothy Geithner presenterte tirsdag.

Men de innser også at gårsdagens voldsomme nedtur sannsynligvis var en overreaksjon.

Raserianfall

- Folk har funnet ut at gårsdagens aksjedumping av overdrevet og myndighetene vil stille opp med mer penger enn forventet, sier direktør Scott Nations hos Fortress Trading Inc.
- De hadde et lite raserianfall i går når de ikke fikk det de ville ha, men nå innser man at reaksjonen var overdrevet, sier Scott Nations.

- Det er en følelse av at stimuleringstiltakene bør øke den fremtidige veksten. Det vil hjelpe litt på usikkerheten omkring lengden og dybden på resesjonen, sier sjefstrateg William Stone hos PNC Wealth Management til Bloomberg News.

Ny banksprett

Finansaksjene som falt som pladask tirsdag spretter noe opp igjen onsdag, og sørger for at de ledende indeksene ender på pluss-siden.

Saken fortsetter under annonsen

Men blant meglere og investorer på Wall Street er det få som tror på noen varig oppgang med det første.

- Vi tar det med, men folkene her på gulvet legger ikke mye vekt på dette rallyet, spesielt sett i lys av det tynne volumet, sier megleren Alan Valdes som handler på New York Stock Exchange for Hillard Lyons til The Wall Street Journal.

Utenom finanssektoren er det også få lyspunkter. Den svake oljeprisen senker blant andre oljegiganten ExxonMobil med over 2 prosent.

Ny usikkerhet

Det er stadig frykt for at markedet vil teste bunn-nivåene fra oktober og november i fjor, og den er ikke blitt mindre etter finansminister Geithners mislykkede forsøk på å berolige investorene.

- Alle er bekymret for at vi kommer til å bryte gjennom de tidligere bunn-nivåene. I går var alle man snakket med helt tafatt. Geithners tale var som en sketsj fra "Saturday Night Live"; "vår plan er å fortsette å arbeide med en plan", sier direktør Jeffery Frankel hos Stuart Frankel til The Journal.

Direktør Ed Yardeni hos Yardeni Research forteller at investorene er spesielt skuffet over at den uferdige pakken ikke ser ut til å inneholde noen endringer i regnskapsreglene som kan gjøre det letter for bankene å hanskes med det uvurderbare kredittderivatene.

Saken fortsetter under annonsen

- Washington mislykkes ikke bare med å komme opp med en plan som kan virke, de har også gjort tingene verre med å tilføre markedet enda mer usikkerhet, sier Yardini.

Nøkkeltall: USA

Standard & Poor's 500 er opp 0,80 prosent.

Dow Jones er opp 0,64 prosent.

Nasdaq Composite er opp 0,38 prosent.

Nasdaq Other Financial er opp 1,13 prosent.

Volatilitetsindeksen, VIX, er ned 4,59 prosent.

Saken fortsetter under annonsen

Oljeserviceindeksen, OSX, er ned 0,66 prosent.

Olje opp - gull ned

WTI-oljen omsettes for 36,15 dollar fatet - opp 21 cent.

Gull omsettes for 938,50 dollar per unse - ned 6 dollar.

En dollar noteres til 6,7775 kroner. En euro noteres til 1,2885 dollar.

Amerikanske markeder her.

Saken fortsetter under annonsen

Asiatiske markeder her.