138369334_ab280.jpg

Wall Street: Fingeren på knappen

Publisert: 7. august 2009 kl 01.18
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55
Det amerikanske aksjemarkedet daler ned for andre dag på rad etter at tvilen har begynt å melde seg blant investorene i forhold til den kraftige oppgangen de siste uker og måneder.

- Markedet har vært overoptimistisk når det gjelder en robust bedring i økonomien, sier forvalter David Pearl hos Epoch Investment Partners til Bloomberg News.

- En liten tilbaketrekning ville ikke være overraskende sett i lys av den oppturen vi har hatt, sier investeringsdirektør John Merrill hos Tangelwood Wealth Management.
- Men jeg tror vi er klar for enda et steg oppover, enten fra her eller 7 til 7 prosent under hvor vi er nå, sier, Merrill til CNNMoney.com.

Buy the rally - sell the news

Den sterke kursutvikingen i aksjemarkedet i sommer har vært drevet av stigende råvarepriser som følge av spekulasjoner om at den negative utviklingen i økonomien er i ferd med å snu.

Fredagens arbeidsmarkedstall vil bli tolket som en bekreftelse eller en avkreftelse på om optimismen har vært berettiget.

Saken fortsetter under annonsen

Ifølge CNBC har det gått rykter på Wall Street torsdag om at tallene kommer til å være bedre enn forventet.

Men Harold Levender, som er uavhengig trader på derivatbørsen i Chicago, sier til The Wall Street Journal at aktørene fremdeles er på vakt overfor stygge overraskelser.

Estimater som nyhetsbyrået Bloomberg har innhentet viser at analytikerne venter at ledigheten nå er 9,6 prosent. Den høyeste på 26 år.

- Aksjene har gått alt for fort i løpet av en alt for kort periode, sier investeringsdirektør Wilbanks hos Wilbanks, Smith & Thomas.
- Vi er så klar for et fall på 20 prosent, sier han til Bloomberg News.

Hett i finans

I tillegg til råvareaksjene, har finanssektoren vært lokomotivet i børsfesten med enkeltaksjer opp både 30, 40 og 60 prosent.

Direktør og porteføljeforvalter Neil Hennessy hos, Hennessy Funds mener finansaksjene begynner å nyte godt av bedringene i lånemarkedet.

Saken fortsetter under annonsen

Men andre analytikere tar bankenes himmelsprett med en klype salt.

- Vanligvis er denne typen spekulative bevegelser i spekulative aksjer et tegn på et marked som er overopphetet, sier hedgefondforvalter Doug Kass i Seabreeze Partners Management til The Wall Street Journal.

Nøkkeltall: USA

Standard & Poor's 500 er ned 0,56 prosent..

Dow Jones er ned 0,27 prosent.

Nasdaq Composite er ned 1,00 prosent.

Nasdaq Other Financial er opp 0,24 prosent.

Saken fortsetter under annonsen

Volatilitetsindeksen, VIX, er opp 3,09 prosent.

Oljeserviceindeksen, OSX, er ned 0,39 prosent.

Olje og gull

WTI-oljen omsettes for 71,94 dollar fatet - ned 3 cent.

Gull omsettes for 962,90 dollar per unse -ned 3 dollar og 40 cent.

En dollar noteres til 6,0686 kroner. En euro noteres til 1,4359 dollar.

Saken fortsetter under annonsen

Amerikanske markeder her.

Asiatiske markeder her.