138378778_b__rs.jpg

Varslingspreget børsåpning

Publisert: 17. oktober 2007 kl 10.47
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Begivenhetsrik åpning på Oslo Børs i dag.

Etter å ha ristet av seg gårsdagens Ericsson-krakk med et fall på over en prosent i hovedindeksen som følge av resultatvarsel fra svenskene, var det kanskje ikke tre meldinger om akkurat resultatvarsel investorene ønsket å se da de skrudde på skjermene sine i dag tidlig.

Men der var de, REC, Otrum og Marine Harvest melder alle om problemer som vil påvirke resultatene for tredje kvartal. Den største av de tre, REC, startet med et ras på over syv prosent på børsen. Selskapet meldte at produksjonsproblemer ville føre til kutt i driftsresultatet før avskrivninger(EBITDA) på totalt 70 millioner kroner.

Raset har blitt rettet opp utover dagen, etter betryggende vurderinger fra analytikere.

- Dette er et engangstilfelle. Bare en liten bump i veien, sier analytiker Viktor Jacobsen i SEB Enskilda til økonomiskrapport.no.

Aksjen har nå løftet seg litt, og står med et tap på 5,94 prosent.

Marine Harvest faller 5,7 prosent på sin melding. Otrum har tidligere meldt fra om problemene de ville oppleve i tredje kvartal, og har derfor ikke blitt særlig påvirket av meldingen.

Saken fortsetter under annonsen

I den helt andre siden av nyhetsbølgen i dag, er Synnøve Finden. Meieriet melder at det komme et oppkjøpstilbud fra selskapet Scandza AS på 25 kroner per aksje. Dette sender aksjen opp nesten 25 prosent til 23,88 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,28 prosent etter en times handel, og det så en stund ut til at det skulle bli mye verre enn som så. Indeksen står nå i 501,9 poeng.

Blant de mest omsatte er det Tomra som rager høyest, med en oppgang på 9,19 prosent.

Nordsjøoljen handles nå for 83,30 dollar fatet.