138376592_krise.jpg

Utlendinger flykter

Publisert: 22. januar 2008 kl 09.08
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

- Jeg gikk ut døra klokken tolv. Da orket jeg ikke mer. Det er fullstendig hull i posen, sier aksjemegler Christian Saure i Glitnir Securities til Finansavisen.


Verdien av aksjene på Oslo Børs stupte med 6,4 prosent i går. Det største fallet på en dag siden 19 august 1991. I går handlet det om å få solgt aksjene sine først på børsen. Det var utenlandske aktører som dro det hele ned.
- Det er høyt girede hedgefond fra London som selger og drar markedet ned nå. Alle selger på en gang, sier en megler til Finansavisen. 15-20 aksjer falt med over 10 prosent i går.
- Folk har ventet på en recovery og kjøpte aksjer hele forrige uke. Så kommer alle selgerne fram fra andre steder, sier Saure i Glitnir.


Saure sier han ikke har opplevd så stor nedgang som nå, uten en eneste opptur. Han mener det foregår mye tvangssalg på børsen nå. SEB Enskilda har tidligere bekreftet at de har tatt flere millioner kroner i tap knyttet til tvangssalg.
- SEB har vært aggressive. Jeg har hørt om kunder som har fått 80 prosent belåning. Når hovedindeksen faller nesten 25 prosent, blir det stygt, sier Saure.


Saken fortsetter under annonsen