138370542_stig_.jpg
Analysesjef Stig Myrseth. Orion Securities.

Tror Aker-salget blir stoppet

Publisert: 17. april 2009 kl 12.44
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Aker Solutions har steget kraftig på Oslo Børs de siste dagene etter Røkkes omstridte transaksjon av aksjer fra Aker ASA til det delvis statseide Aker Solutions.

Aksje er opp nesten 4 prosent fredag og har steget over 12 prosent den siste uken.

Aker Solutions omsettes nå for rundt 39 kroner.

I Dagens Analyse fra Orion Securities anbefaler Stig Myrseth & Co såkalt "trading-kjøp" av Aker Solutions - det betyr i praksis kjøp (eller sikre seg kjøpsopsjoner) nå mens aksjen stiger, men vær klar til å dumpe den dersom kursen begynner å falle.

Kursen skulle vært over 50

- Mens oljeservicebransjen har gjort det skarpt i april, har Aker Solutions falt katastrofalt. Om Aker Solutions skulle gjenspeilt utviklingen i sammenlignbare selskaper, burde kursen ligget over 50 kroner skriver Orion Securities.

Ifølge meglerhuset har rabatten i aksjekursen som en følge av kjøpet av de fire virksomhetene fra Aker passert 3 milliarder kroner. Penger Aker har tjent og Aker Solutions har tapt.

Saken fortsetter under annonsen

Men en ny vending i saken kan sende markedsverdien til Aker Solutions kraftig opp.

Handelen kan bli stoppet

- Vi mener at Aker Solutions har blitt rettmessig straffet som en følge av den
nevnte transaksjonen da prisen for de overtatte selskapene synes høy samtidig som den industrielle logikken er diskutabel, skriver Orion i sin analyse og fortsetter:
- Som en følge av at Aker-systemet har fått både opinionen og politikerne mot seg, venter vi imidlertid at Aker Solutions kjøp av virksomheter fra Røkkekontrollerte Aker blir helt eller delvis reversert.

Ifølge de siste nyhetsmeldingene pågår det nå konstruktive samtaler mellom partene, noe som kan bety at en avklaring er nært forestående.

Og blir den omstridte transaksjonen helt eller delvis stoppet kan aksjekursen i Aker Solutions gjøre et solid hopp. I motsatt fall kan den falle kraftig.

Meglerhuset anbefaler derfor såkalt trading-kjøp av Aker Solutions i påvente av en positiv avklaring.


Følg Aker Solutions på børsen her.

Saken fortsetter under annonsen