138377413_stig_.jpg
Forvalter Stig Tønder i Delphi Fondene.

Tønders juleportefølje

Publisert: 27. november 2007 kl 14.22
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Børsspeilet er avsluttet for i år og vinneren er kåret, men aksjemoroa er langt fra over. Deltagerne har satt opp en juleportefølje som skal stå til over nyttår, når en ny runde med Børsspeilet er tilbake med blanke ark.

Her er Tønders juleportefølje:

Yara

Telenor

DataRespons

Saken fortsetter under annonsen

Blom

Roxar

Her følger Tønders begrunnelse for porteføljen:

Yara nyter godt av høye priser på jordbruksprodukter, noe som blant annet medfører økt etterspørsel etter kunstgjødsel fra Yara. Økt fokus på biodiesel er også en positiv driver for selskapet.

Telenor er et globalt telekomselskap, med en sterk posisjon i hjemmemarkedet og en kraftig vekst i utemarkedene. Bransjen er sterk og selskapet er attraktivt priset.

Data Respons er et teknologiselskap som leverer innebygde dataløsninger for styring av kundenes produkter innen offshore, telekom og industri. Selskapet er godt posisjonert, etterspørselen etter produktene er høy og selskapet har en stor ordrereserve.

Blom fremstår nå, etter utskillelsen av Scan Subsea, som et rendyrket selskap innen geografisk informasjon og omkringliggende tjenester. Selskapet er i en spennende vekstfase og er også en attraktiv oppkjøpskandidat.

Saken fortsetter under annonsen

Roxar (tidl. Corrocean) er en teknologileverandør til offshorenæringen. Selskapet leverer teknologi innen flerfase- og gassmålere, samt sand- og slitasjemåling i rør. Selskapet kan sies å være typisk sensyklisk innen sin næring, og opplever for tiden meget sterke vekstutsikter.

Se alle juleporteføljene her: