138374832_stig_.jpg
Forvalter Stig Tønder i Delphi Fondene.

Tønders favoritter

Publisert: 14. mars 2008 kl 14.04
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Stig Tønder fra Delphi Fondene vikarierer også denne runden for sin arvtaker Håkon Sætre, og de to troner fremdeles øverst på rankingen.

I denne runden av Børsspeilet bytter Tønder ut kun en aksje. Seadrill må vike plassen for Deep Sea Supply.

Her er den nye porteføljen:

  • Data Respons
  • Blom
  • Yara
  • Songa Offshore
  • Deep Sea Supply

Les begrunnelsen her:

Saken fortsetter under annonsen

Data Respons er et teknologiselskap som leverer innebygde dataløsninger for styring av kundenes produkter innen offshore, telekom og industri. Selskapet er godt posisjonert, etterspørselen etter produktene er høy og selskapet har en stor ordrereserve.

Blom besitter unike databaser av kartdata og har utviklet applikasjoner for GPS med ekte bilder i stedet for tradisjonelle kart. Med denne teknologien har Blom en unik posisjon innenfor et marked i sterk vekst, og selskapet burde også være en attraktiv oppkjøpskandidat.

Yara nyter godt av høye priser på jordbruksprodukter, noe som blant annet medfører økt etterspørselen etter kunstgjødsel fra Yara. Økt fokus på biodiesel er også en positiv driver for selskapet.

Songa Offshore ASA er en riggoperatør som eier og driver to halvt nedsenkbare borerigger og ett boreskip. Selskapet har ikke nybyggrisiko og god visibilitet og bør klare seg bra i et urolig børsklima.

Deep Sea Supply er et supplyrederi som eier og drifter egne skip, og har i tillegg et omfattende nybyggingsprogram. Selskapet tjener for tiden gode penger, og utsiktene ser fortsatt gode ut for bransjen.

Se alle de nye porteføljene her.

Saken fortsetter under annonsen