To lukurative aksjetips

Publisert: 28. mars 2008 kl 11.27
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Orion Securities presenterer dagens beste investeringsideer.

Første potensielle gullgruve er Orkla. Selskapet har virksomhet innen merkevarer, aluminiumsløsninger, fornybar energi, materialer og finansielle investeringer. Omsetning for konsernet er omtrent 70 milliarder kroner, og det er ca. 35 000 ansatte.

- Etter iverksatte prisøkninger er lønnsomheten til Orklas Food-divisjon økende. En styrket aluminiumspris lover dessuten godt for datterselskapet Elkem. Orklas mest verdifulle eiendel er eierandelen på 39,5 prosent i REC. Vi ser stor oppside i REC fremover.

Vårt 6-måneders kursmål i Orkla er på 77,40. En oppside på 22 prosent bør være mer enn nok til å forsvare en inntreden i aksjen, skriver Orion i sin analyse.

Orion anbefaler også å snuse nærmere på TGS, som er en ledende aktør i verdens geofysiske multiklientmarked. Selskapet opererer på alle kontinenter, og er en global tilbyder av seismiske data og assosierte produkter til olje- og gassindustrien.

- Seismikkmarkedet er sterkt, og med en råsterk oljepris fremstår utsiktene som

gode. Rapporten for fjerde kvartal var solid og indikerer at TGS er inne i en god utvikling. Guiding-basert stand-alone P/E på 8,7 og EV/EBIT på 4,8 for i år er attraktivt, både i absolutte og relative termer. Begge forholdstall er bedre sammenlignet med CGG Veritas, mens EV/EBIT ermer attraktiv enn i PGS. TGS sine estimater har oppside om fusjonen med Wavefield gjennomføres. En rettsavgjørelse kan ventes i oktober/november, skriver Orion.

Saken fortsetter under annonsen