Tilbake i toppen

Publisert: 5. august 2008 kl 17.07
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Håkon H. Sætre i Delphi Fondene gjenerobrer førsteplassen etter sommerens runde av Børsspeilet.
Så langt i år har Sætre en fortjeneste på 94 307 kroner.

Her er Delphi-forvalterens nye portefølje:

Yara: Selskapet nyter godt av høye priser på jordbruksprodukter, noe som blant annet medfører økt etterspørselen etter kunstgjødsel fra Yara. Økt gjødsling står i dag som en av flere løsninger på matvarekrisen.

Songa Offshore: SONG er en riggoperatør som eier og driver fire halvt nedsenkbare borerigger og ett boreskip. Selskapet har ingen nybyggrisiko og er godt posisjonert i mellomsegmentet innen flytende rigger.

Seadrill: SDRL har et stort nybyggingsprogram og er meget eksponert mot et knallsterkt riggmarked spesielt innen dypvannssegmentet. I tillegg fører selskapet en ekstremt aksjonærvennlig politikk, og det er utsikter for store utbytter.

ODIM: Oljeserviceselskapet Odim opplever sterk etterspørsel etter avanserte løftesystemer innen seismikk og subsea. Selskapet opplever for tiden sterk ordrevekst, en trend vi tror vil fortsette.

Tandberg: TAA er meget godt posisjonert innenfor videokonferansemarkedet. Høy oljepris og økt fokus på miljøhensyn er blant driverne i industrien, og aksjen er lavt priset i forhold til veksten selskapet opplever.

Saken fortsetter under annonsen


Her er alle de nye porteføljene.