138376879_wall_.jpg
Wall Street .

Største fall siden 1932

Publisert: 7. januar 2008 kl 08.27
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Avslutningen på forrige uke var tøff for amerikanske aksjer.
Dow Jones-indeksen falt på sin side 3,5 prosent, noe som er det største fallet siden 1932.Standard & Poor's 500 er ned 4 prosent - det kraftigste fallet siden begynnelsen på 2000.Standard & Poor's 500 er ned 4 prosent - det kraftigste fallet siden begynnelsen på 2000.
Nasdaq hadde sitt største fall på seks år og er ned 5,6 prosent i år-

Jobb-sjokk

Som en følge av de svake jobbtallene som ble presentert fredag er det nå forventet at sentralbanksjef Ben Bernanke vil sette ned renten med 0,5 prosentpoeng på neste rentemøte og markedet begunner å posisjonerer seg for dette, skriver Dagens Næringsliv.
Det svake boligmarkedet og kredittkrisen har gjort at sentralbanken har begynt å låne ut penger til bankene gjennom auksjon, i håp om å bedre likviditeten, melder DN.
President George W. Bush har tidligere meldt at det kan komme tiltak for å bedre situasjonen i økonomien og boligmarkedet.

Frykter global smell

Sjefsøkonom i First Securities, Harald Magnus Andreassen frykter at de svake jobbtallene i USA også skal få konsekvenser her hjemme.
- De siste 60 årene har det bare skjedd èn gang at arbeidsledigheten i USA har steget så mye som nå, uten at landet har vært i en resesjon, sier han til DN.
En svakere vekst i USA må veies opp av vekst i andre deler av verden hvis verdensøkonomien skal bli god, men i øyeblikket ser det ut til at Europa og Kina isteden forsøker å bremse veksten, uttaler Andreassen.


En svakere vekst enn ventet internasjonalt vil få konsekvenser for Oslo Børs.
Prisene vil gå ned og det vil bli tyngre for mange sektorer å holde marginene oppe. Inntjeningen kan rett og slett gå på en smell, sier Andreassen.

Saken fortsetter under annonsen