138380246_gunna.jpg
Daglig leder Gunnar Holen i Corporate Advice and Research.

Stoler på Bernanke

Publisert: 24. september 2007 kl 10.43
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

- Etter at FED kuttet Fed Funds med 50 basis punkter har markedet opplevd et kraftig oppsving. Vi tror trenden vil fortsette oppover. FED virker bestemt på å sikre likviditet til de finansielle systemer og for å sørge for at USA ikke kommer inn i en resesjon, sier Holen til Orapp.no

Enda lavere rente?

- Prisingen i USA har vært på laveste nivået på 12 år. Med utsikter til fallende rente tror vi det vil gi fortsatte kursløft i USA, sier Gunnar Holen.

Stadig høy oljepris

- For Norge er det viktig at oljeprisen holder seg høy. Balansen mellom tilbud og etterspørsel er meget stram og ekstra tilgjengelig produksjonskapasitet er på bare et par prosent av tilbudet. OECD lagrene har blitt trukket ganske betydelig gjennom våren og sommeren og er på svært lave nivåer i forhold til antall dagers forbruk. Med forventet sterkere sesongmessig oppgang frem mot vinteren, vil det knapt være tilgjengelig produksjonskapasitet. Vi ser derfor en oljepris opprettholdt på dette nivået fremover.

Resesjons-frykten avtar

- Råvaremarkedet har styrket seg i løpet av siste uken ettersom frykten for at USA går inn i resesjon avtar. Vi forventer at råvaremarkedet vil holde seg stramt. Dette drives av en økende etterspørsel i Kina og India ettersom inntektsviklingen har økt sterkt i disse landene og man har en overgang fra landbruksøkonomi til industri. påpeker Gunnar Holen.

Saken fortsetter under annonsen

Forventer oppgang

Rammeforholdene for norske aksjer er derfor positive. Vi forventer derfor videre oppgang fremover mot nyttår, konkluderer Gunnar Holen, daglig leder i CAR.