138421946_hakon.jpg

Sterkt fra Sætre

Publisert: 6. oktober 2009 kl 16.18
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Håkon H. Sætre i Delphi Fondene har gjort flere kupp i aksjemarkedet i det siste og haler sakte men sikkert innpå den regjerende mesteren; Stig Myrseth i Orion Securities.

Sætres portefølje har vokst med over 70 prosent så lang i år.

I forrige runde ga Norwegian Air Shuttle og DnB NOR gevinster på henholdsvis 4 868 og 3 029 kroner.

Han beholder Norwegian og BWG Homes i den nye runden, men bytter ut resten.

Her er Håkon Sætres nye aksjetips:

Norwegian Air Shuttle (NAS) opererer i dag i en fin duopolsituasjon sammen med et svakt SAS. Selskapet tar stadig markedsandeler og viser et imponerende belegg på sine avganger. I tillegg var selskapet tidlig ute med å bestille nye energieffektive fly som selskapet vil få levert de neste årene, noe som vil hjelpe selskapet og vokse videre.

Veidekke (VEI) er sterkt eksponert mot norsk økonomi. I takt med at økonomien henter seg inn igjen og byggeaktiviteten tar seg opp bør selskapet levere stadig bedre resultater i tiden fremover.

Seadrill (SDRL) opererer hovedskalig innen dypvannssegmentet for borerigger. Markedet er utvilsomt mer usikkert enn tidligere, men Seadrills moderne flåte selskapets aksjonærvennlige tilnærning bør løfte aksjen ytterligere.

BWG Homes har vært gjennom en tøff og med høy operasjonell gearing er den finansielle risikoen høy. Vi tror allikevel at det verste er over og at selskapet vil legge frem bedre og bedre resultater de neste kvartalene. Godt hjulpet av at Norge igjen har rekordlave renter har boligmarkdet kommet sterkt tilbake den siste tiden og vi tror denne tendensen vil fortsette.
Storebrand (STB) har stort potensial på oppsiden og bør nå begynne å se vesentlig sterkere avkastning på inverteringsporteføljen. I tillegg har selskapet mulighet til å øke sin inntjening gjennom prissetting av garantert avkastning.

Saken fortsetter under annonsen

Se alle de nye porteføljene her.

Resultatene finner du her.