138370411_yara.jpg

Solid fra Yara

Publisert: 28. april 2009 kl 10.51
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Selskapet fikk et resultat før skatt på 1,21 milliarder kroner i første kvartal. I samme periode i fjor var netto resultatet 3,78 milliarder.

Selv om overskuddet er mer enn halvert, er resultatet helt i tråd med hva de fleste analytikere hadde forventet, viser estimater som SME Direkt har innhentet for TDN Finans.

Solid

Driftsresultatet ble på 1,4 milliarder kroner - en halvering i forhold til året før - med likevel det dobbelte av hva ekspertene hadde regnet med.

Yara omsatte for 17,1 milliarder kroner årets tre første måneder, ned fra 20,8 i fjor, men bedre enn estimatene på rundt 14 milliarder.

Alt tatt i betraktning; et solid resultat fra verdens nest største gjødselprodusent som tirsdag er en av de få aksjene som stiger i kurs på Oslo Børs.

I løpet av den første timen er aksjekursen opp 8,7 prosent.

Saken fortsetter under annonsen

Bedring

- Salget av gjødsel var betydelig opp fra fjerde kvartal, og farten på salget steg i løpet av kvartalet. Ved slutten av kvartalet var leveringene nærmere fjoråret, og Yara forsvarte sin markedsandel i Europa, selv om importen økte, sier konsernsjef Ole Jørgen Haslestad i en kommentar.

- Vår sterke kontantstrøm er resultatet av at vi har konkurrert sterkt for å levere til kunder, vi har kuttet produksjon og vi har dermed også redusert lagrene, forklarer Haslestad.

Fremover kommer Yara til å fortsette å kutte driftskapitalen, og vil dra nytte av lavere energikostnader i Europa. Energikostnadene er ventet å bli 3,8 milliarder lavere de neste to kvartalene sammenlignet med fjoråret, skriver selskapet i sin kvartalsrapport.

Følg Yara på børsen her.