138372790_hakon.jpg

Sætres stjernesmell

Publisert: 16. september 2008 kl 22.42
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Resultatet ble minus 21 400 kroner for Børsspeilets toppscorer i år, porteføljeforvalter Håkon H. Sætre i Delphi Fondene.
Det største tapet av alle i siste runde.
Likevel beholde han tre av fem aksjer i den neste. Vi merker oss at Sætre også har tro på Norske Skog og beholder aksjen sammen med Blom og Songa Offshore.
Ut ryker Yara og Seadrill.

Her er den nye porteføljen:

Norske Skog har nylig sluttført salget i Korea og har dermed fått en etterlengtet reduksjon i gjelden. Samtidig har det blitt kuttet mye kapasitet internasjonalt og man ser antydninger til høyere priser, ledet av prisøkning i USA.

Pronova Biopharma produserer høykonsentrert Omega3 som legemiddel. Selskapet viser imponerende vekst innenfor et marked med meget stort potensial.

Blom besitter unike databaser av kartdata og har utviklet applikasjoner for GPS med ekte bilder i stedet for tradisjonelle kart. Med denne teknologien har Blom en unik posisjon innenfor et marked i sterk vekst, og selskapet burde også være en attraktiv oppkjøpskandidat.

Songa Offshore er en riggoperatør som eier og driver fire halvt nedsenkbare borerigger og ett boreskip. Selskapet har ingen nybyggrisiko og er godt posisjonert i mellomsegmentet innen flytende rigger.

Data Respons er et teknologiselskap som leverer innebygde dataløsninger for styring av kundenes produkter innen offshore, telekom og industri. Selskapet er godt posisjonert, etterspørselen etter produktene er høy og selskapet har en stor ordrereserve.

Saken fortsetter under annonsen

Se alle de nye porteføljene her.